People Gotta Move


21.30 – Met twee auto’s en zes personen waren we afgelopen Hemelvaartsdag – vorige week donderdag dus – nog geen kwartier onderweg van een geslaagd ‘schuurfeest’ in Lievelde (dat ligt in de Achterhoek) naar Grijpskerk (en dat ligt in Groningen), toen een van de auto’s plotseling wel erg veel geluid begon te produceren. ‘Ja hoor, dat hebben wij weer,’ juicht vriend P vrolijk, terwijl zijn moeder lachend toekijkt.
21.38 – Verbluffend snel is de ANWB ter plaatse. ‘Dat ziet er niet best uit,’ roept de wegenwachter vanonder de auto. Vriendin A ziet de bui al hangen. Dat wordt vast een dure grap, en hoe komen we nu in Groningen? Op die laatste vraag heeft de man van de ANWB het antwoord. Met de auto kan niet verder worden gereden, dus die zal op transport moeten. En voor de inzittenden wordt vervangend vervoer geregeld.
22.38 – De sleepdienst is gearriveerd om de auto weg te slepen. Vriendin A zwaait de wagen, waarvan de versnellingsbak overleden bleek, hartstochtelijk uit, om vlak daarna met de partner van Tjan in de cabine van de sleepwagen plaats te nemen. Via een garage in Borculo en na de nodige administratieve handelingen, kan een vervangende auto worden meegenomen. Dat is nog eens waar voor je lidmaatschapsgeld! Rond half twaalf konden we weer op pad en iets meer dan twee uur later arriveerden we in Grijpskerk. De defecte auto werd daar de volgende middag op de oprit geparkeerd.Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Fotoreport. Bookmark de permalink .

2 reacties op People Gotta Move

  1. tagrijn zegt:

    En probeer dat maar eens bij Route Mobiel! Ik stap echt niet over.
    Eindelijk is dan ook eens de ‘partner van Tjan’ in beeld!

  2. Judith zegt:

    Een nachtelijk avontuur!
    Lang leve de garage uit Borculo, mijn geboortestad :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s