Lucie

Het was in de zomer van 1996.  Met twee vrienden en een vriendin was Tjan na een intensieve wandelvakantie in het fraaie Engelse Lake District via de kanaaltunnel naar Frankrijk gereden om daar nog een paar weken rond te bonnefooien. Met z’n vieren, bepakt en bezakt in een veel te kleine Peugeot 205, waren we La Douce France nog niet binnen gereden, of we hoorden het nummer voor het eerst op de radio: een onvervalste piano/vocal-ballad die we de weken erna nog veelvuldig zouden horen. Op momenten dat de weg te hobbelig was voor de de discman – die op de grond lag en via een speciaal cassettebandje op de autoradio was aangesloten -, waren we aangewezen op de Franse radio. En keer op keer schalde dan de emotionele aubade aan een zekere Lucie weer door het Peugeotje, dat naarmate de vakantie vorderde steeds meer kuren begon te vertonen. Bij een benzinestation ontdekten we dat het liedje gezongen werd door de in onze contreien volslagen onbekende Pascal Obispo, en ter verhoging van de feestvreugde schaften we diens laatste cd aan. Konden we tenminste de hele dag naar ‘Lucie’ luisteren…

De verrichtingen van Obispo houdt Tjan nog altijd nauwlettend in de gaten, want zijn cd’s zijn stuk voor stuk zeer de moeite waard. Twee van de drie reisgenoten van tien jaar geleden zag hij gisteren tijdens een verjaardagsborrel in het Rotterdamse weer, met de derde had hij vrijdag via e-mail nog contact. Speciaal voor Ruud, Paul en Annet is-ie hier nog een keer: Pascal Obispo met ‘Lucie’.


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Tjan's Tube. Bookmark de permalink .

3 reacties op Lucie

  1. Tagrijn zegt:

    Hopelijk vinden Ruud, Paul en Annet het niet erg dat ik ook even heb geluisterd. Ik kende je verhaal hierover al, maar kende deze zanger niet. Erg mooi.

  2. Johan zegt:

    Inderdaad helegaar niet verkeerd (als je in de stemming bent)

  3. Paul zegt:

    Paul vindt het zeker niet erg dat ook anderen luisteren. Muziek moet je delen. Goede actie Tjan! Brengt leuke herinneringen boven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s